Oxygen all-in fitness

De voordelen van krachttraining voor vrouwen

Meer en meer is krachttraining voor vrouwen bezig aan zijn opmars en dit vooral bij de jongere generatie. En toch bestaat de verhouding mannen-vrouwen in een krachtzaal uit 70-30 %. Wanneer we denken aan ‘krachttraining’ ziet iedereen wellicht een brede, gespierde man voor zich in een t-shirt die elk moment kan open springen. Veel vrouwen denken dan ook dat ze mogelijks te gespierd worden door krachttraining, maar dit is bijna nooit het geval. Vrouwen bevatten namelijk een lagere hoeveelheid testosteron dan mannen, wat een belangrijke factor is voor de aanmaak van spiermassa.

Waarom zouden vrouwen dan toch aan krachttraining doen als het niet is voor de aanmaak van spiermassa? Onder andere in functie van afslanking is krachttraining van belang. De hoeveelheid aan spiermassa speelt een belangrijke rol in het aantal calorieën die worden verbrand tijdens het sporten, dus hoe meer spiermassa hoe meer verbrande calorieën. Daarnaast kan krachttraining ook onze lichaamshouding verbeteren. Heb je veel last van lage rugklachten, krachttraining kan hierbij helpen en dit door het versterken van je core en rugspieren.

Ben je nog niet overtuigd van de voordelen van krachttraining, kom het gerust eens uitproberen in onze fitness of vraag gerust hulp aan onze Personal Trainers. Wist je trouwens dat krachttraining ook je zelfvertrouwen een boost geeft? ;)

Popel je om te beginnen?

Word lid en smijt je volledig met ons in jouw eigen fitness verhaal. Wil je eerst kennismaken? Vraag snel je dagpas aan en kom vandaag nog onze club uitproberen!

Openingsuren

maandag: 09:00 - 22:30
dinsdag: 09:00 - 22:30
woensdag: 09:00 - 22:30
donderdag: 09:00 - 22:30
vrijdag: 09:00 - 21:00
zaterdag: 10:00 - 18:00
zondag: 10:00 - 18:00